Keresés a honlapon

A kétévesek közel fele használ digitális kütyüket

A gyerekek egyre korábban és egyre nagyobb arányban használnak digitális eszközöket. A vizsgált korosztály 44 százaléka használ rendszeresen tabletet vagy mobilt, átlagosan napi fél órát. Kétéves kortól már a gyerekek fele kütyüzik, a 4 év feletti gyerekeknél pedig ez az arány már 60 százalék.


Az ELTE Etológia Tanszék munkatársainak kutatásáról bővebben a képre kattintva olvashatunk.
Forrás: www.digitaliscsalad.huDigitális birkatudat a Z-k közt

"A médiaeszközök elterjedése, az okostelefon használat, a youtube letöltések nagysága, a Facebook posztok napi nagysága mind arra mutat, hogy a Z generáció igenis szereti kifejezni magát, szereti a saját hangját hallani.
A tanulmány célja tehát a szokások feltérképezése volt. Amit vizsgáltunk: a médiaeszközök elterjedése, az okostelefon használat, a youtube letöltések nagysága, a Facebook posztok napi nagysága. Ez mind arra mutat, hogy a Z generáció igenis szereti kifejezni magát, szereti a saját hangját hallani. Ez volt a kutatásunk alap premisszája.

Legyek sikeres! (Tari, 2011) hangzik az ő mottójuk. Azt feltételeztük, hogy a sok önkifejezési mód, UGC (saját tartalom-előállítás), és az elérendő médiacsatornák száma miatt erősen fragmentált lesz a Z generációs online tevékenysége, megjelenése."

Bernschütz Mária, PhD és Pethes Barbara cikke teljes terjedelmében a képre kattintva olvasható. www.digitalhungary.hu
(eFigyelő)Mitől működhet jól egy kapcsolat?

3 perc alatt 90-94%-os valószínűséggel meg tudja jósolni egy kapcsolat jövőjét John Gottman, a University of Washington kutatója. A The Gottman Institute vezetője hosszú évtizedek óta párkapcsolatokat, házasságokat tanulmányoz. Többezer emberpár (egymással folytatott interakciói közben mutatott) fiziológiai reakcióit, testi jeleit és metakommunikációját vizsgálva arra a kérdésre kereste és találta meg a válaszokat, hogy mitől tud hosszútávon is jól működni egy párkapcsolat.

Kutatásait - először Robert Levenson pszichofiziológussal, később feleségével, Julie Schwartzcal végezte - az 1970-es években kezdte: a vizsgálatban résztvevő friss házaspárok viselkedését videóra vette, miközben a kapcsolatukról kérdezgette őket (hogyan találkoztak, milyen nagyobb konfliktusaik és szép, közös emlékeik vannak). A beszélgetés közben mérte és feljegyezte a résztvevők különböző fiziológiai reakcióját (vérnyomását, pulzusát, bőrhőmérsékletét, vezetőképességét, izzadásának mértékét, stb.). Hat év múlva pedig megnézte, még mindig együtt voltak-e a korábban vizsgált párok. Akik hat év után is boldogok voltak, azokat a “masters” (~profi) csoportba, akik boldogtalanok lettek vagy elváltak, azokat pedig a “disasters” (~katasztrófa) csoportba sorolta.
(A folytatáshoz kattintson a képre! www.atestbeszel.hu)Gyerek a neten

A szülők általában nincsenek tisztában azzal, hogy gyermekeik mire használják az internetet, ezért nehezen képesek védekezni a kiberbűnözők ellen - mondta egy felmérésre hivatkozva Kalamár Hajnalka pszichológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A pszichológus szerint a gyerekek jobban ismerik a számítógépet és az okostelefont, illetve könnyebben eligazodnak az interneten szüleiknél, tanáraiknál. A szakember azt javasolta, hogy a szülők töltsenek időt a gyerekkel, beszélgessenek a témáról.

(Forrás: www.infoter.eu 2016. november 13. vasárnap)Klímaválasz

"Tízből hét magyar védtelennek érzi magát a klímaváltozással szemben.
A lakosság több mint 80%-a a mindennapjaiban is érzékeli az éghajlatváltozás hatásait, és aggódik a klímaváltozás miatt – derül ki az Energiaklub legújabb, országos reprezentatív felméréséből. A teljes lakosság fele konkrét intézkedéseket vár települése önkormányzatától, és többségük személyesen is bekapcsolódna helyi klímaprogramokba.

Az adatfelvétel országszerte 1600 fő telefonos megkérdezésével, 2015 júliusában zajlott. A minta megbízhatóan reprezentálja a magyar lakosságot az életkor, nem, iskolai végzettség és régiók tekintetében."

A cikk folytatásáhozh kérjük kattintson a logóra!Televíziózás a Neten

"Napjainkban egyre jellemzőbb, hogy a tévénézés és az internethasználat mind szorosabban összefonódik: a középpontban nem az eszköz, hanem sokkal inkább maga a tartalom áll. A fogyasztók egyre több felületen, egyre több forrásból érhetik el ugyanazt a tartalmat, és ezek a források igen jól kiegészítik egymást. A felmérésből az is kiderül, hogy hazánkban a tévés tartalmak interneten keresztül történő fogyasztása jelenleg még nem mindennapos tevékenység..." (Médiapiac)A villanykörtétől a napelemig
2019.06.15.

Adományozás Napja
2018.11.25.

2018-ban az Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi programhoz kapcsolódunk. Az adománygyűjtés mellett partnerszervezetekkel közös programot valósítunk meg Pesterzsébeten.
MEGHÍVÓ a Várba
2018.10.17.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és több civil szervezettel együttműködve invitáljuk meg az érdeklődőket egy történelmet idéző eseményre.
Beszédes fotótárlat a Városházán
2018.09.24.

Alapítványunk alapítótagja Hajdu Orsolya és édesanyja Nagy Ágnes fotókiállítása nyílik szept. 24-én a Budapest 18. kerületi Városháza Galériájában. Várunk szeretettel!
“A bizalom tolmácsai”
2018.08.08.

Aéapítványunk tiszteletbeli elnökének, a CCO Magazin alapító főszerkesztőjének, az MPRSZ örökös tagjának, Barát Tamásnak a korábbi nagysikerű című könyvét újból, új, korszerű módon, digitális formában jelentette meg az Akadémiai Kiadó.
Részletek >>

MESÉK A HOLDFÉNYBEN ÜNNEPRE HANGOLVA
2017.12.13.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával szervezett irodalmi és karácsonyi hangulatba ringató zenés programunkra szeretettel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, 2017. dec. 14-én 15 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házba!
Fogyatékkal élők Nemzetközi Napja
2017.11.24.

A ClubNetCet Egyesület, a Csend Fényei Klub és a Viadukt Alapítvány szervezésében első ízben kerül közös megrendezésre ez a csodálatos program.
Fogyatékkal élő és egészséges előadóművészek produkciói váltják egymást mintegy 120 percben.
A belépés ingyenes!
Szülőföldemtől elszakítva
2017.11.11.

Az Alapítványunk közreműködésével szervezett Budafoki Német Nemzetiségi napon sorra kerülő könyvbemutató videója elkészült.
Children's Rights
2017.02.21.

"Gyermeki jogok" megismerése izgalmas kihívás lehet a diákok számára is, különösen akkor, ha ezt más földrészek diákjaival közösen teszik. A Global Teenager Project 2017. tavaszi ciklusában ezt a fontos témakört járjuk körül.
Hogyan neveljünk boldogabb gyereket?
2016.12.01.

Gyermek jogai, a gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái, a család és a nagyszülők szerepe... Fordulj a Viadukt Alapítvány szakembereihez bizalommal!
Támogatónk a 18. Kerületi Önkormányzat .
Gyógyító kreativitás
2016.07.05.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósul meg.
Do You Speak English?
2016.02.10.

2016. márciusától ismét várjuk a tagokat az angol nyelvgyakorló körbe. A foglalkozásokat csütörtökönként 16 órától tartjuk.
Jelentkezés és információ: viaduktinfo@gmail.com


Az Adományozás Napja
2015.11.07.

2015. november 16-án kerül sor a Templárius Alapítvány által meghonosított adományosztó, a rászorultak megsegítését ösztönző közösségi rendezvényre. Zenés irodalmi műsorral várunk Mindenkit szeretettel a 18. kerületi Városháza Dísztermében!
Szülők és fiatalok Akadémiája
2015.10.28.

Hiánypótló esélyegyenlőségi előadás-sorozatot indítunk Kelenvölgyben, az Újbuda Önkormányzatának támogatásával.
November számunkra a Család hónapja lett. Már "levonult" az iskolakezdés, lassan közeleg a Karácsony....
A diákok, szülők és nagyszülők négy héten át találkozhatnak szakembereinkkel, s mi igyekszünk választ adni kimondott vagy elhallgatott problémáikra.
Global Teenager Project
2015.09.30.

Napjaink világát érintő problémák iránt érdeklődő résztvevőket keresünk angol nyelvű online csoportunkba. Információ: gtp@clubnetcet.hu
Jótékonyság 2015
2015.06.10.

"Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Ez a lélekemelő frappáns idézet fogadja az Olvasót a Jótékonyság újság legfrissebb számában.
Hitelesek az Oxyfa ültetvények
2015.01.28.

A KPMG hitelesítette a Carbon Solutions Kft.Oxyfa ültetvényeit!
A teljes ültetési és nyomon követési rendszer megfelel a valóságnak és a szigorú követelményrendszernek, a kiosztott ültetvényszámok valós és fizikailag ténylegesen létező OXYFA ültetvényeken alapulnak, és nem kerülnek többszöri kiosztásra.
Sikeres az eMagyarország program
2014.12.25.

A megyei eMagyarország Pontok tanácsadói az év végén ajándékkal lepték meg a lakosságot.
Szakmai beszélgetés az MPRSZ Kávéházában
2014.11.21.

Nagy érdeklődést keltő témáról szólt az MPRSZ által 2014. október 16-án megrendezett PR Kávéházi Este.
A szakmai beszélgetésen, amelyre az Uránia Kávéház kellemes környezetében került sor, a résztvevők a társadalmi célú kommunikáció helyzetét vizsgálták vállalati, média, jogi és gyakorlati szempontból, és azt a kérdést boncolgatták, hogy a közelmúltban életbe lépett reklámtörvénynek milyen hatása lehet erre a kommunikációs területre.
Mi az a híresztelésdoktrína?
2014.11.21.

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról, adja tudtul a Sajtóetika oldala. http://ow.ly/D9Zsb.
Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.
Civil Börze Club
2014.11.17.

A közösségi vásár következő alkalma november 21-én lesz a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.
FRISS HÍREINK MOSTANTÓL ITT OLVASHATÓK
2014.11.15.

A honlapunk megújult!
A tartalmak feltöltés alatt állnak. Kérjük, térjen vissza később is!