Keresés a honlapon
"A mai napi bölcs mondásom nem az lesz, hogy az információ hatalom, hanem az, hogy az információ megosztása hatalom. Szerintem az emberiség történelme során rendszeresen beigazolódott, hogy az információ, a tudás megosztása egyre nagyobb hatalommal jár, és hogy azok a társadalmak, amelyek visszatartják az információt, óriási károkat okoznak saját maguknak."
Vint CerfA szerző: Szegedi György
Néhány gondolat az emberi kommunikáció fejlődéséről

A kommunikáció bizonyos formái megjelentek az állatvilágban az ember megjelenése előtt is. Ma már tudósok bizonyítani tudják, de mi is tapasztalhatjuk pl. kedves kutyánk, macskánk miként adja tudtunkra, ha jól érzi magát, hiányzik neki valami vagy a szeretetét mennyire kedvesen és kifejezően tudja tudomásunkra hozni. Az ember, pontosabban az előember és az ősember is hasonlóképpen kezdett kommunikálni, mint az állatok. A felegyenesedés és a kéz új funkciója összetettebb műveletek végrehajtását tette lehetővé és szükségessé vált a bonyolultabb kifejezésforma.

 

Lapozzon!

 

Mellékhatás.

Anno kedvenc doktorbácsim aggódott miattam és vérnyomáscsökkentőt írt fel. Még ma is szedem. Elolvastam a tájékoztatóját. Nem sorolom fel, de benne van, hogy rémálmokat okozhat. Na, a nyugodt alvásnak is lőttek.... Eddig szerencsére el voltunk békességben, de pár napja előadta magát.

 

Lapozzon!

 

Egyén vs. Társadalom.

A Rákliga reklámjára reagálva: nézzük történetileg a dolgokat. kb. 30-40 éve az volt az elfogadott, hogy kb. mindenért a társadalom a hibás. Ez kényelmes volt a védőügyvédeknek, és megtévedt védettjeiknek. Akkor valahogy elfogadta a társadalom is, vagy nem törődött vele. Elfért a nagy összesenben.  Aztán változtak az idők, vagyis a mi felfogásunk a világról. Rájöttünk, hogy nem a társadalom nyomta a kezébe a piáspoharat, és a cigit sem a társadalom dugta a szájába. Hanem bizony ő maga a saját kis kezecskéjével.  Az más kérdés, hogy a tudatalattiból erre valamilyen ok miatt késztetést kapott. Ennek boncolgatását hagyjuk meg az addiktológia nevű tudománynak, és tisztes művelőinek.

Lapozzon!

 

TOSZKÁNA

Rég óta dédelgetett álmom vált most valóra, hogy megláthassam   Toszkána varázslatos tájait, a ciprusokkal, olajligetekkel, szőlőültetvényekkel   körülölelt domboldalak festői vidékét. mesés szépségű tájait.

 

Toszkána: már a név hallatán is elfog egyfajta kellemes bizsergés.
A gyönyörű tájon, a lankás dombok között apró városkák bújnak meg- középkori hangulatú utcáikon sétálva évszázadokat repülhettem vissza az időben.
Toszkána Olaszország legszebb vidéke, Itália lelke. Kulturális virágzását a XIV. és a XVI. század között a humanizmussal és a reneszánsszal érte el, amelyek innen terjedtek el egész Európába. Olyan művészek nevei kapcsolódnak a térséghez, mint Brunelleschi, Michelangelo, Raffaello, Botticelli és Leonardo da Vinci.
Ez a vidék a chianti bor és az olívaolaj hazája. 
Toszkánában rengeteg látnivaló van: Firenze, Pisa, Siena, stb. és a pici dombtetőre épült falvak és tengerpart.


A villanykörtétől a napelemig
2019.06.15.

Adományozás Napja
2018.11.25.

2018-ban az Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi programhoz kapcsolódunk. Az adománygyűjtés mellett partnerszervezetekkel közös programot valósítunk meg Pesterzsébeten.
MEGHÍVÓ a Várba
2018.10.17.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és több civil szervezettel együttműködve invitáljuk meg az érdeklődőket egy történelmet idéző eseményre.
Beszédes fotótárlat a Városházán
2018.09.24.

Alapítványunk alapítótagja Hajdu Orsolya és édesanyja Nagy Ágnes fotókiállítása nyílik szept. 24-én a Budapest 18. kerületi Városháza Galériájában. Várunk szeretettel!
“A bizalom tolmácsai”
2018.08.08.

Aéapítványunk tiszteletbeli elnökének, a CCO Magazin alapító főszerkesztőjének, az MPRSZ örökös tagjának, Barát Tamásnak a korábbi nagysikerű című könyvét újból, új, korszerű módon, digitális formában jelentette meg az Akadémiai Kiadó.
Részletek >>

MESÉK A HOLDFÉNYBEN ÜNNEPRE HANGOLVA
2017.12.13.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával szervezett irodalmi és karácsonyi hangulatba ringató zenés programunkra szeretettel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, 2017. dec. 14-én 15 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házba!
Fogyatékkal élők Nemzetközi Napja
2017.11.24.

A ClubNetCet Egyesület, a Csend Fényei Klub és a Viadukt Alapítvány szervezésében első ízben kerül közös megrendezésre ez a csodálatos program.
Fogyatékkal élő és egészséges előadóművészek produkciói váltják egymást mintegy 120 percben.
A belépés ingyenes!
Szülőföldemtől elszakítva
2017.11.11.

Az Alapítványunk közreműködésével szervezett Budafoki Német Nemzetiségi napon sorra kerülő könyvbemutató videója elkészült.
Children's Rights
2017.02.21.

"Gyermeki jogok" megismerése izgalmas kihívás lehet a diákok számára is, különösen akkor, ha ezt más földrészek diákjaival közösen teszik. A Global Teenager Project 2017. tavaszi ciklusában ezt a fontos témakört járjuk körül.
Hogyan neveljünk boldogabb gyereket?
2016.12.01.

Gyermek jogai, a gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái, a család és a nagyszülők szerepe... Fordulj a Viadukt Alapítvány szakembereihez bizalommal!
Támogatónk a 18. Kerületi Önkormányzat .
Gyógyító kreativitás
2016.07.05.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósul meg.
Do You Speak English?
2016.02.10.

2016. márciusától ismét várjuk a tagokat az angol nyelvgyakorló körbe. A foglalkozásokat csütörtökönként 16 órától tartjuk.
Jelentkezés és információ: viaduktinfo@gmail.com


Az Adományozás Napja
2015.11.07.

2015. november 16-án kerül sor a Templárius Alapítvány által meghonosított adományosztó, a rászorultak megsegítését ösztönző közösségi rendezvényre. Zenés irodalmi műsorral várunk Mindenkit szeretettel a 18. kerületi Városháza Dísztermében!
Szülők és fiatalok Akadémiája
2015.10.28.

Hiánypótló esélyegyenlőségi előadás-sorozatot indítunk Kelenvölgyben, az Újbuda Önkormányzatának támogatásával.
November számunkra a Család hónapja lett. Már "levonult" az iskolakezdés, lassan közeleg a Karácsony....
A diákok, szülők és nagyszülők négy héten át találkozhatnak szakembereinkkel, s mi igyekszünk választ adni kimondott vagy elhallgatott problémáikra.
Global Teenager Project
2015.09.30.

Napjaink világát érintő problémák iránt érdeklődő résztvevőket keresünk angol nyelvű online csoportunkba. Információ: gtp@clubnetcet.hu
Jótékonyság 2015
2015.06.10.

"Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Ez a lélekemelő frappáns idézet fogadja az Olvasót a Jótékonyság újság legfrissebb számában.
Hitelesek az Oxyfa ültetvények
2015.01.28.

A KPMG hitelesítette a Carbon Solutions Kft.Oxyfa ültetvényeit!
A teljes ültetési és nyomon követési rendszer megfelel a valóságnak és a szigorú követelményrendszernek, a kiosztott ültetvényszámok valós és fizikailag ténylegesen létező OXYFA ültetvényeken alapulnak, és nem kerülnek többszöri kiosztásra.
Sikeres az eMagyarország program
2014.12.25.

A megyei eMagyarország Pontok tanácsadói az év végén ajándékkal lepték meg a lakosságot.
Szakmai beszélgetés az MPRSZ Kávéházában
2014.11.21.

Nagy érdeklődést keltő témáról szólt az MPRSZ által 2014. október 16-án megrendezett PR Kávéházi Este.
A szakmai beszélgetésen, amelyre az Uránia Kávéház kellemes környezetében került sor, a résztvevők a társadalmi célú kommunikáció helyzetét vizsgálták vállalati, média, jogi és gyakorlati szempontból, és azt a kérdést boncolgatták, hogy a közelmúltban életbe lépett reklámtörvénynek milyen hatása lehet erre a kommunikációs területre.
Mi az a híresztelésdoktrína?
2014.11.21.

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról, adja tudtul a Sajtóetika oldala. http://ow.ly/D9Zsb.
Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.
Civil Börze Club
2014.11.17.

A közösségi vásár következő alkalma november 21-én lesz a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.
FRISS HÍREINK MOSTANTÓL ITT OLVASHATÓK
2014.11.15.

A honlapunk megújult!
A tartalmak feltöltés alatt állnak. Kérjük, térjen vissza később is!